Hlášení – 50. týden 2019

Město Hoštka bude začátkem příštího roku podávat žádost o další dotaci na kompostéry pro naše občany či majitele nemovitostí. V případě získání dotace bychom mohli zájemcům bezplatně nabídnout až 2 ks kompostérů, každý o objemu 900 l. Žádáme občany, aby svůj zájem o kompostéry co nejdříve sdělili na radnici, a to nejpozději do 31. 1. 2020, abychom věděli o kolik kusů z dotace požádat. Ti, co získali pouze jeden kompostér z první dotace si mohou požádat ještě o další. Děkujeme za váš zájem o snižování nákladů na ekologickou likvidaci biologicky rozložitelných odpadů.

Až do 16. 12. 2019 mohou naši spoluobčané podávat žádosti o příspěvek na obnovu (opravu) fasády domu na rok 2020 ve výši až 10.000, - Kč. Bližší informace o podmínkách příspěvku na obnovu fasády získáte na radnici, kde s vámi bude v případě zájmu sepsána žádost.

ZŠ a MŠ Hoštka vás srdečně zve na 4. Vánoční jarmark, který se koná ve středu 11. 12. od 16:00 do 17:00 hod. před budovou školy. Můžete se těšit na společné zpívání koled, prodej vánočních výrobků žáků i dětí ze školky a drobné vánoční občerstvení. Přijďte nasát vánoční atmosféru, nakoupit si dárky a ochutnat dobroty a punč.

ZŠ a MŠ Hoštka realizuje sbírku pro Klokánek Litoměřice Fondu ohrožených dětí. Potřebné jsou školní pomůcky – pastelky, tempery, kružítka, vodovky, propisky, pera Pilot, pravítka, sešity, a dále drogerie – šampony, sprchové gely, pleny, toaletní papír a vlhčené ubrousky. Věci jsou přijímány až do 18. 12. 2019 v prostorách šaten mezi 7:30 – 8:00 hod. ráno paní Fialovou a odpoledne ve školní družině paní Šváchovou. Všem dárcům děkujeme.

  1. 12. bude mezi 7:00 – 14:00 hod. z důvodu plánované opravy rozvodu elektrické energie odpojena část ulice Hřbitovní nad i pod závorami. Občany, kterých se to bude týkat, by měl ČEZ upozornit informací do schránky.

O pátcích probíhá v centru Mája hraní se zelenou Šárkou. Cílem této pravidelné páteční 3hodinové aktivity je děti i rodiče seznámit s vhodnými pohybovými, výtvarnými, hudebními a dramatickými hrami dle připraveného programu, ale připravit děti na docházku do školky. Získají zde základní sociální dovednosti a naučí se spolupráci a komunikaci mezi dětmi. Během 10 návštěv se rodiče mohou naučit, jak své dítě vést ke zdravému životnímu stylu, vzájemně se inspirovat, jak vést s dítětem komunikaci a řešit konflikty. Hlásit se můžete na tel. 721 417 738. Na setkání s vámi se těší Šárka Kalová.

Nám v Hoštce z rozsvícení vánočního stromku známá dechová kapela Pozdní sběr vás srdečně zve na benefiční vánoční koncert pro Hospic sv. Štěpána, který se uskuteční dne 18. 12. od 19:00 hod. ve štětském kulturním domě. Vstupné je dobrovolné. Litoměřický hospic sv. Štěpána se stará o nevyléčitelně nemocné pacienty.

V prosinci se můžete každou neděli od 16:00 hod. zúčastnit komentovaných prohlídek kostela a kláštera Na Nebevzetí Panny Marie v Roudnici nad Labem. Výklad je zaměřený nejen na památky, ale i na tématiku, související s adventem a Vánocemi. Po skončení prohlídky jsou účastníci zváni na svařené víno, čaj a posezení v Klášterním klubu. Prohlídky proběhnou 15.a 22. 12. Vstupné je dobrovolné.