Hlášení – 51. týden 2019

Srdečně zveme všechny spoluobčany na veřejné zasedání Zastupitelstva města Hoštky, které se koná ve středu 18.prosince 2019 od 18.hodin v obřadní síni v přízemí radnice.

Město Hoštka bude začátkem příštího roku podávat žádost o další dotaci na kompostéry pro naše občany či majitele nemovitostí. V případě získání dotace bychom mohli zájemcům bezplatně nabídnout až 2 ks kompostérů, každý o objemu 900 l. Žádáme občany, aby svůj zájem o kompostéry co nejdříve sdělili na radnici, a to nejpozději do 31. 1. 2020, abychom věděli o kolik kusů z dotace požádat. Ti, co získali pouze jeden kompostér z první dotace si mohou požádat ještě o další. Děkujeme za váš zájem o snižování nákladů na ekologickou likvidaci biologicky rozložitelných odpadů.

Občané, kteří využívají užitkovou vodu z rozvodu závlahy, mohou svou spotřebu za rok 2019 od nynějška hradit na radnici.

Pokud u občanů města a obcí nastaly nebo nastanou do nového roku nějaké změny v množství a četnosti svozu komunálního odpadu nebo v počtu chovaných psů, prosíme o jejich nahlášení do pátku 20. 12. na radnici. Další změny bude možné provádět až od měsíce března 2020.

ZŠ a MŠ Hoštka realizuje sbírku pro Klokánek Litoměřice Fondu ohrožených dětí. Potřebné jsou školní pomůcky – pastelky, tempery, kružítka, vodovky, propisky, pera Pilot, pravítka, sešity, a dále drogerie – šampony, sprchové gely, pleny, toaletní papír a vlhčené ubrousky. Věci jsou přijímány až do 18. 12. 2019 v prostorách šaten mezi 7:30 – 8:00 hod. ráno paní Fialovou a odpoledne ve školní družině paní Šváchovou. Všem dárcům děkujeme.

V rámci těšení na Ježíška máte možnost o Štědrém dni v době od 16 do 17 hodin navštívit betlém v kostele sv. Otmara. Děti si jistě rády prohlédnou jesličky, případně vyslechnou vánoční příběh. Půlnoční mše bude o Štědrý den již ve 22 hod v kostele ve Štětí. V Hoštce bude na první svátek vánoční slavnostní mše od 9 hod v kostele sv. Otmara. Na Štěpána, což je druhý svátek vánoční, vás zveme na zpívání koled u jesliček, od 14 hod. u sv. Otmara.

V prosinci se můžete každou neděli od 16:00 hod. zúčastnit komentovaných prohlídek kostela a kláštera Na Nebevzetí Panny Marie v Roudnici nad Labem. Výklad je zaměřený nejen na památky, ale i na tématiku, související s adventem a Vánocemi. Po skončení prohlídky jsou účastníci zváni na svařené víno, čaj a posezení v Klášterním klubu. Prohlídky proběhnou ještě 22. 12. Vstupné je dobrovolné.

Vážení spoluobčané a zákazníci kabelové televize Trionet. Vzhledem k nutným změnám ve způsobu kódování signálu televizních stanic, které byly nařízeny zákonem, byl i poskytovatel televizního připojení – společnost Trionet nucen přikročit k postupným úpravám. Je třeba provést výměnu přijímací krabičky (tzv. set-top boxu) pro požadovanou novou normu DVB-T2 s kódováním H.265/HEVC, kterou si můžete pořídit přímo od Trionetu. Ti zákazníci, kteří si v nedávné době zakoupili nový televizor nebo nad jeho koupí uvažují, tak si mohou prověřit, že nové televize zmíněné kódování H.265/HEVC podporují.