Hlášení – 38. týden 2020

Na základě nových okolnosti ohledně vývoje nemoci COVID MUDr. Zámečníková informuje, že pacienti s jakýmikoli respiračními příznaky onemocnění nepřicházejí do ordinace, ale svůj zdravotní stav konzultují telefonicky se svým praktickým lékařem. To se týká i rýmy nebo bolení v krku. To znamená, že pokud pacient onemocní běžným respiračním onemocněním, tak zůstává v domácím léčení a svůj stav telefonicky konzultuje se svým praktickým lékařem.

Jestliže existuje podezření na onemocnění COVID, což posoudí ošetřující praktický lékař na základě telefonické konzultace, tak bude pacient odeslán k absolvování bezplatného testu do příslušného odběrového místa. Žádanku na toto vyšetření odesílá ošetřující lékař elektronickou formou. O výsledku testu je informován pacient i jeho ošetřující lékař, který mu určí další postup. Pacienti s nařízenou karanténou kvůli rizikovému kontaktu a pacienti, kteří jsou odeslání na test s důvodným podezřením na onemocnění COVIDem, anebo proto, že jsou rizikoví, budou mít vystavenu dočasnou pracovní neschopnost elektronickou formou, která bude odeslána na ČSSZ.

Závěrem opakujeme, že komunikace s pacienty s příznaky respiračních onemocnění nebo při podezření na COVID probíhá pouze telefonicky. Současně žádáme ostatní pacienty, aby omezili až na závažné akutní stavy návštěvu lékaře. Všem doporučujeme, aby však předem zavolali. Telefonický kontakt do ordinace MUDr. Zámečníkové je 416814148.

Pacienty zároveň žádáme, aby si o předpisy na léky volali až do 10:00 hod. dopoledne. Objednaným pacientům bude poskytována péče podle provozních možností ordinace v obvyklé ordinační době. MUDr. Zámečníková zároveň oznamuje, že očkování proti chřipce bude poskytováno v týdnu od 29. září.

Kolem proběhlého víkendu byly u č.p. 232 v ul. Petra Bezruče nalezeny klíče. Majitel se o ně může přihlásit na radnici.  

Společnost Trionet se omlouvá za vzniklé obtíže v kvalitě přenosu televizního signálu. Problém je na trase do Hoštky a v současné době se pracuje na jeho odstranění. Děkujeme za pochopení.

V sobotu 19. 9. dopoledne vybíhá z hošteckého fotbalového hřiště Běh Hoštkou 2020. Soutěží se v kategoriích nejmladších do 6 let na 300 m, 7 – 11 let na 1000 m, 12 – 15 let na 1700 m a dospělí na 6200 m. Start nejmladší kategorie je v 10:00 hod. a hlavního závodu v 11:00 hod. Registraci můžete provést na e-mailu Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. a na místě mezi 8:30 – 9:50 hod. 

Město Hoštka vás odpoledne v sobotu 19. 9. zve k fotbalovému hřišti, kde budou od 14:00 hod. probíhat Letní hoštecké slavnosti. Můžete se těšit na gladiátorské hry pro děti a římský tábor, gladiátorský výcvik, dobovou kapelu Quercus, Kapelu Claymore, ohňovou show s barokním ohňostrojem, večerní zábavu s kapelou Garance a mnoho dalšího. Pozvěte své přátele a známé a užijte si společně sobotu plnou zábavy.

Ve čtvrtek 17.9. od 16 hodin vás srdečně zveme na den otevřených dveří v centru Mája, kde pro rodiče s dětmi bude připravená zábava, malování na obličej, skákací hrad, stánky s drobnými výrobky našich maminek, občerstvení a získáte informace o novinkách pro tento školní rok.  Na setkání se těší tým Mája.

Centrum Mája, ve spolupráci s Centrem D8, zahajuje 21. září 2020 provoz Předškolního centra. Předškolní centrum je určeno pro samotné děti od 2 do 6 let z Hoštky a je otevřené každý všední den od 8:00 do 11:45. Od pondělí do čtvrtka budou odpoledne probíhat aktivity pro rodiče s dětmi. Veškeré aktivity jsou ZDARMA.  Přihlášky a bližší informace získáte na telefonním čísle 771170835. 

Z důvodu dokončované rekonstrukce fotbalové plochy nadále trvá zákaz vstupu do areálu fotbalového hřiště z důvodu bezpečnosti. Děkujeme za pochopení.

Naši fotbalisté sehrají několik zápasů na náhradním hřišti ve Vrbici. V rámci Letních hošteckých slavností to bude v pátek 18. 9. od 17:30 hod. exhibiční zápas hoštecké staré gardy s All Stars týmem, za který nastoupí Petr Nedvěd, Jaroslav Nedvěd, Jiří Jeslínek, Jiří Jeslínek ml., Martin Müller, Radek Divecký, Jiří Novotný, Pavel Mráz, Václav Kalousek a zbytek se doplní dle zdravotního stavu hráčů.

V neděli 20. 9. od 10:00 hod. odehraje mužstvo starší přípravky zápas s Bohušovicemi a ve středu 23. 9. se od 17:00 hod. mladší přípravka postaví celku ze Straškova. Všichni přátelé fotbalu jsou srdečně zváni na zápasy našich hošteckých fotbalistů na vrbické hřiště, zvláště pak na zmiňovaný exhibiční zápas v pátek od 17:30 hod.