Hlášení – 9. týden 2021

Od 1. 3. je na základě zpřísněných protikoronavirových opatření nařízeno vládou ČR nošení ochranných prostředků dýchacích cest jako je respirátor třídy FFP2 či KN 95 nebo nanorouška ve všech vnitřních prostorech staveb, na všech ostatních veřejně přístupných místech v zastavěném území obce, na všech ostatních veřejně přístupných místech mimo zastavěné území obce v přítomnosti alespoň 2 osob vzdálených od sebe méně než 2 metry, nejedná-li se pouze o členy jedné domácnosti. V rámci vnitřních prostor staveb toto nařízení platí pro prodejny, provozovny služeb, zdravotnická zařízení, a to i pro ambulance, zařízení sociálních služeb, mezinárodní letiště, v prostředcích veřejné dopravy, na nástupišti, v přístřešku a čekárně veřejné dopravy, v motorových vozidlech, pokud se nejedná o osoby z jedné domácnosti.
Otevírací doba Městského úřadu Hoštka zůstává beze změn vyjma čtvrtka, kdy je úřad pro veřejnost uzavřen. Současně však doporučujeme občanům, aby upřednostnili jiné formy komunikace, tedy telefon či e-mail nebo datovou schránku. Pro případnou osobní návštěvu se vybavte respirátorem třídy FFP2/KN 95 nebo vyšším. U vstupu je pro použití občany instalována nezbytná dezinfekce na ruce.
ODEČTY VODOMĚRŮ HOŠTKA A KOCHOVICE – dne 3. a 4.3.2021 provádí pracovnice Severočeských vodovodů a kanalizací a.s. paní Marie Šindelová 725534173; Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript., odečty vodoměrů v Hoštce a Kochovicích. S ohledem na současná vládní nařízení je možné ponechat stav vodoměru někde u domu na viditelném místě nebo je stav vodoměru možné nahlásit na uvedených kontaktních údajích. Odečítány budou i ty vodoměry, u který odběratelé obdrželi dopis, že jim bude vyměněn.
Městská knihovna je i nadále pro čtenáře uzavřena. Bezkontaktní vypůjčení knih bez vstupu do knihovny si můžete domluvit na odkazu, který je uveden na webových stránkách knihovny na www.hostka.cz, nebo osobně s knihovnicí paní Zdenou Kocourkovou.

Od 8. do 9. 3. 2021 bude ve Hřbitovní ulici uzavřen železniční přejezd z důvodu opravy odvodnění na komunikaci. Uzavírka proběhne od 9:00 hod. 8. 3. do 17:00 hod. 9. 3.