Srdečně jste zváni na veřejné zasedání Zastupitelstva města Hoštky, které se koná v pondělí 2. září 2024 od 18:00 hod. na sále hoštecké radnice.

Město Hoštka informuje vlastníky nemovitostí o prodloužení termínu pro připojení se k pořízení Změny územního plánu Hoštky a obcí, a tedy k předložení žádostí a požadavků na změny využití pozemků. Žádosti lze nově podávat až do pátku 30. 8. 2024 prostřednictvím podání vyplněného formuláře, staženého z webových stránek města, nebo osobně získaného ve stavební kanceláři na radnici, kdy s vyplněním poradíme. Vzhledem k dalším legislativním omezením nelze termín prodloužit dále, než pouze do konce srpna t.r.

Informujeme naše občany, že z důvodu rekonstrukce proběhne dne 21. 8. 2024 odstávka dodávky el. energie ve Velešicích. Bližší informace získáte na cezdistribuce.cz nebo webových stránkách města.

Informujeme spoluobčany, že z důvodu rekonstrukce bude v ulici Hřbitovní probíhat ještě další uzavírka železničního přejezdu, a to od tohoto pátku 23. 8. 7:00 hod. do čtvrtka 29. 8. 17:00 hod.

Oznamujeme dočasné uzavření komunikace mezi náměstím Svobody a Malým náměstím z důvodu pokládky kabelů NN do země, a to od pondělí 2. 9. do středy 4. 9. 2024.

Našim občanům, kteří dosud topí ve starých kotlích na pevná paliva 1. a 2. emisní třídy, připomínáme, že jejich provoz již nebude od letošní topné sezóny možný. V té souvislosti upozorňujeme na krátící se lhůtu na podání žádosti o dotaci na pořízení nového kotle na biomasu nebo elektrického či plynového tepelného čerpadla, kdy je možno do 31. 8. 2024 požádat o dotaci samostatně nebo se na podání žádosti dohodnout s firmou, která by vám nový zdroj tepla dodala. Popř. se ještě můžete poradit na radnici.

Hoštecká městská knihovna bude od 19. 8. znovuotevřena pro naše čtenáře v obvyklé otevírací době pondělí a středa od 14:00 do 17:00 hod. Současně paní knihovnice prosí o brzké vrácení knih již zapůjčených knih, musí být vráceny zpět do Litoměřic, kdy následně od litoměřické městské knihovny získáme nový soubor knih, který bude pro naše čtenáře k dispozici od pondělí 2. září.

Český svaz žen Hoštka pořádá v neděli 1. 9. 2023 na dětském hřišti ve Velešicích od 14:00 do 16:00 hod. Fialové rozloučení s prázdninami. Můžete se těšit na různé soutěže s odměnami a vůbec skvělou zábavu. Občerstvení pro děti je zdarma a vstupné dobrovolné.

Farní úřad oznamuje, že až do listopadu budou probíhat bohoslužby v kostelíku Nanebevzetí Panny Marie v Hoštce u hlavní silnice, a to vždy v nedělích od 9:00 hod. a o čtvrtcích od 18:00 hod.