Ve středu 9. 10. 2024 vás v 16:30 hod. srdečně zveme na radnici v rámci bezplatného poradenství pro veřejnost na seminář Jak získat finance na úsporné bydlení aneb dotace v praxi. Získáte aktuální informace o dotačních programech, jak prakticky podat žádost o dotaci, energetické poradenství a v případě zájmu si můžete nechat individuálně poradit nebo konzultovat váš záměr ohledně úspor energií.   

Český svaz žen Hoštka pořádá v pátek 11. 10. od 18:00 hod. Lampionový průvod dýňovou stezkou ve Velešicích. Sraz je na návsi ve Velešicích, po ukončení bude buřtík a čaj. Občerstvení pro děti zdarma a pro děcka s lampionem malá odměna. Strašidelné kostýmy jsou vítány. Děti mladší 10 let se mohou zúčastnit jen v doprovodu dospělé osoby.

Kolektiv učitelů a zaměstnanců školy vás srdečně zve na Den otevřených dveří v Základní a mateřské škole v Hoštce, který se uskuteční ve čtvrtek 17. 10. 2024 od 15:00 do 17:00 hod. Přijďte se do školy podívat a seznámit se s jejích fungováním.

Ve dnech 17. a 25. 10. bude v ordinaci MUDr. Zámečníkové přítomna pouze sestra. Zástup zajišťuje MUDr. Ševčíková ve Štětí.

Spolek Hoštecké děti ve spolupráci s městem Hoštka pořádá v pátek 25. 10. tradiční Strašidelnou stezku. Start je u ZŠ a MŠ Hoštka v 18:00 hod. Na trasu budete vypouštěni po malých skupinkách, proto mějte strpení. Za trpělivost budete odměněni strašidelným zážitkem.

Město Hoštka vás zve na podzimní taneční zábavu s kapelou NEONBAND, a to v sobotu 26. 10. 2024 od 20:00 hod. v kulturním sále hoštecké radnice. Vstup je zdarma.   

Informujeme naše spoluobčany, že od září lze žádat o dotaci na nový ekologičtější kotel či tepelné čerpadlo v rámci programu Nová zelená úsporám a Nová zelená úsporám light. Více informací získáte na webových stránkách Státního fondu životního prostředí sfzp.cz nebo na novazelenausporam.cz, popř. vám na radnici poradíme.

V rámci rozvoje města a obcí na další roky se na vás obracíme s dotazníkem, abychom mohli lépe rozvrhnout jednotlivé investiční rozvojové činnosti. Příslušný formulář naleznete ve vašich domovních schránkách. Vyplněný dotazník prosím odevzdejte do 15. 10. 2024 na radnici nebo do schránky před úřadem, v obchodě na Malešově, v obchodě potravin ulice Litoměřická, Špitálská (motorest), Velešice – u paní Šinfeltové Novákové v č.p. 66.

Město Hoštka se rozhodlo vypracovat místní energetickou koncepci (MEK), která by měla být nástrojem a návodem, jak optimalizovat dodávku energie spotřebovávané v našem městě a obcích. Je to dokument, podle něhož by město mělo postupovat při komplexním řešení zajištění dodávky a spotřeby energie.

Město Hoštka na zpracování dokumentu získalo dotaci a žádáme tak občany, aby věnovali tomuto dotazníku pár minut času (max 3 minuty), vyplnili a odeslali ho pro účely místní energetické koncepce. Čím více dotazníků bude vyplněno, tím budou data přesnější. Odkaz na dotazník najdete na webu města. Děkujeme za vyplnění a zaslání dotazníku nejpozději do 20.10.2024

V sobotu 12. října jste od 10:00 do 17:00 hod. zváni do Mělníka na Druhou mělnickou umísťovací výstavu nejen pro kočky. Můžete se seznámit nejen s vhodnými kočičkami a pejsky k osvojení, ale dozvíte se i mnoho zajímavého o dalších zvířatech, můžete shlédnout ukázky z výcviku a děti se mohou zapojit do různých dětských aktivit a tvoření. Akce se uskuteční v budově a okolí ISŠT Mělník, K Učilišti 2566, Mělník. Vstupné je 50,- Kč a pro děti zdarma.

Ve středu 9. 10. jste od 16:30 hod. srdečně zváni na hoštecké fotbalové hřiště k zápasu našich fotbalistů v ranku starších žáků s SK Liběšice. Následně v sobotu 12. 10. nastoupí mladší žáci od 10:00 hod. proti sousednímu SK Štětí a souběžně bude hrát utkání i naše starší přípravka s TJ Sokol České Kopisty. O den později, v neděli 13. 10., přivítá naše mladší přípravka od 10:00 hod. vrstevníky z SK Štětí a ve středu příštího týdne 16. 10. se od 16:30 utkají naši starší žáci s celkem TJ Sokol Černiv/Libochovice. Přijďte všechny naše fotbalisty během domácích zápasů podpořit svým fanděním.